Tälle sivulle on koottu sekalaisia opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyviä linkkejä helpottamaan tiedonetsintää tulevaisuudessa. Vaikka erilaisia sivustoja ja palveluita on paljon, ei niiden kaikkien osoitteita tai käyttötarkoitusta kannata yrittää opetella ulkoa. Tärkeimmät (esimerkiksi Moodlen ja WebOodin) oppii kyllä muistamaan haluamattaankin, koska niitä joutuu käyttämään säännöllisesti. Muilta sivuilta löytyvää tietoa voi tarvittaessa hakea esimerkiksi Googlella.

Yliopistoon ja opiskeluun liittyvät

Käytännössä kaikkiin yliopiston palveluihin kirjaudutaan AD-tunnuksilla (niillä, jotka sinulla jo on, jos olet seurannut Resonanssin fuksisivujen ohjeita), poikkeuksena jotkin tietojenkäsittelytieteen laitoksen järjestelmät.

Fysiikan laitoksen kotisivut

Fysiikan laitoksen sivuilta löytyvät mm. kunkin vuoden opetusohjelmat, linkit kurssien kotisivuille, laitostenttien ajankohdat ja opintojen ajoitusmallit. Lisäksi vanhojen laitostenttien tehtävät esimerkiksi tähtitieteestä ja fysiikasta.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan sivut

Täältä löydät muun muassa opinto-oppaat.

WebOodi

WebOodissa ilmoittaudutaan kursseille, annetaan palautetta päättyneistä kursseista ja laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Lisäksi sieltä näkee jo suoritetut kurssit ja niistä saadut arvosanat.

Moodle

Monien kurssien kotisivut (kalvot, prujut, laskarit) on siirretty Moodleen.

Opiskelijan ohjeet

Opiskelijan ohjeista löydät opintojasi koskevat yleiset ja koulutusohjelmakohtaiset ohjeet ja tiedotteet.

Sähköposti

Mikään ei ole enää niinkuin ennen, vaan uudet fuksit siirtyvät käyttämään Office 365 -sähköpostia. Vanhoille opiskelijoille sen käyttäminen ei vielä ole pakollista, joten tietotaitoa saattaa löytyä vähäisesti, sillä suurin osa käyttää yhä vanhaa sähköpostiohjelmaa. Helpdeskillä on kuitenkin ohjeet. Suurten liitetiedostojen lähettämiseen käytössä on Funet FileSender.

Office 365

Yliopiston sähköposti. Tätä kannattaa seurata, sillä oletuksena kaikki yliopistoon liittyvät viestit saapuvat tänne. Mikäli käytössäsi on jo toinen sähköposti ja usean laatikon käyttäminen tuntuu vaivalloiselta, voit käyttää jotain sähköpostiohjelmaa (Outlook, Thunderbird...) tai uudelleenohjata henkilökohtaiset sähköpostit toiseen sähköpostilaatikkoon Helpdeskin ohjeen mukaisesti. Suurten liitetiedostojen lähettämiseen käytössä on Funet FileSender.

VPN-portaali

Mahdollistaa yliopiston kotihakemistoon tallennettujen tiedostojen käyttämisen myös kotoa käsin sekä esimerkiksi monien normaalisti maksullisten verkkojulkaisujen lukemisen.

Helka

Palvelu, josta voi etsiä ja varata yliopiston kirjaston kirjoja sekä uusia lainojaan.

Yliopiston kirjasto

Yliopiston kirjaston kaikki palvelut on koottu tänne. Toimipisteiden aukioloajat sekä kirjat ja yliopiston lisenssillä saatavilla olevat verkkomateriaalit kattava aineistohaku.

HYY

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Unisport

Opiskelijahintaisia liikuntapalveluja Kumpulan kampuksella ja muualla.

Helpdesk

Helpdesk auttaa kaikissa yliopiston tietotekniikkaan liittyvissä ongelmissa. Helpdeskillä on myös erillinen ohje fukseille

YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa opiskelijahintaista tai jopa ilmaista terveydenhuoltoa opiskelijoille.

Nyyti

Opiskelijoiden henkistä hyvinvointia, terveyttä ja elämänhallintaa tukeva yhdistys. Tarjoaa apua elämän erilaisiin ongelmatilanteisiin.

Ainejärjestöt

Resonanssi

Fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Myös täällä materiaalia, joka on suunnattu erityisesti fukseille. Resonanssilla on myös tenttiarkisto, jossa on fysikaalisten tieteiden kurssien tenttejä.

Matlu

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisten opiskelijajärjestöjen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Jäseninä järjestöjä.

Limes

Limes ry on Helsingin yliopiston matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, fysikaalisten tieteiden, kemian, geologian ja maantieteen opiskelijoiden, eli siis koko Kumpulan kampuksen, ainejärjestö. Jäseninä opiskelijoita.

Synop

Meteorologian opiskelijoiden ainejärjestö.

Vasara

Geologian opiskelijoiden ainejärjestö.

TKO-äly

Tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Fuksiwikissä paljon sivuaineopiskelijoillekin hyödyllistä materiaalia. Lisäksi tärpistö sisältää jonkin verran esimerkiksi matematiikan tenttejä. Tärpistön käyttö vaatii kuitenkin TKO-älyn jäsenyyden.

Matrix

Matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö.

HYK

Kemian opiskelijoiden ainejärjestö.

Muita hyödyllisiä

VarjoCafe

Unicafé-ruokalistat kätevämmässä muodossa kuin virallisilla sivuilla.

Reittiopas

Etsii parhaan reitin kahden pääkaupunkiseudulla sijaitsevan paikan välillä. Toimii ensisijaisesti osoitteen perusteella, mutta tuntee monia paikkoja myös nimeltä, esimerkiksi Physicumin ja Uuden ylioppilastalon. Tarkennettu reittihaku antaa mahdollisuuden myös rajata kulkuvälineitä tai lipputyyppejä, asettaa välietappeja ja valita reittityyppi (nopein, lyhyin kävely, vähiten vaihtoja).

Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas

Reittiopas tarjoaa reittiehdotuksia myös pyöräilijöille ja kävelijöille.

HelMet

Kuin Helka mutta tavallisille kirjastoille. Toisin kuin yliopiston kirjastossa, lainan voi uusia nettipalvelussa vain kolmesti, minkä jälkeen se pitää viedä kirjastoon uusittavaksi.