Tälle sivulle on koottu sekalaisia opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyviä linkkejä helpottamaan tiedonetsintää tulevaisuudessa. Vaikka erilaisia sivustoja ja palveluita on paljon, ei niiden kaikkien osoitteita tai käyttötarkoitusta kannata yrittää opetella ulkoa. Tärkeimmät (esimerkiksi Moodlen ja WebOodin) oppii kyllä muistamaan haluamattaankin, koska niitä joutuu käyttämään säännöllisesti. Muilta sivuilta löytyvää tietoa voi tarvittaessa hakea esimerkiksi Googlella.
Yliopistoon ja opiskeluun liittyvät
Käytännössä kaikkiin yliopiston palveluihin kirjaudutaan AD-tunnuksilla (niillä, jotka sinulla jo on, jos olet seurannut Resonanssin fuksisivujen ohjeita), poikkeuksena jotkin tietojenkäsittelytieteen laitoksen järjestelmät.
Fysiikan laitoksen kotisivut
Fysiikan laitoksen sivuilta löytyvät mm. kunkin vuoden opetusohjelmat, linkit kurssien kotisivuille, laitostenttien ajankohdat ja opintojen ajoitusmallit. Lisäksi vanhojen laitostenttien tehtävät esimerkiksi tähtitieteestä ja fysiikasta.
Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan sivut
Täältä löydät muun muassa opinto-oppaat.
WebOodi
WebOodissa ilmoittaudutaan kursseille, annetaan palautetta päättyneistä kursseista ja laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Lisäksi sieltä näkee jo suoritetut kurssit ja niistä saadut arvosanat.
Moodle
Monien kurssien kotisivut (kalvot, prujut, laskarit) on siirretty Moodleen.
Opiskelijan ohjeista löydät opintojasi koskevat yleiset ja koulutusohjelmakohtaiset ohjeet ja tiedotteet.
Sähköposti
Mikään ei ole enää niinkuin ennen, vaan uudet fuksit siirtyvät käyttämään Office 365 -sähköpostia. Vanhoille opiskelijoille sen käyttäminen ei vielä ole pakollista, joten tietotaitoa saattaa löytyä vähäisesti, sillä suurin osa käyttää yhä vanhaa sähköpostiohjelmaa. Helpdeskillä on kuitenkin ohjeet. Suurten liitetiedostojen lähettämiseen käytössä on Funet FileSender.
Office 365
Yliopiston sähköposti. Tätä kannattaa seurata, sillä oletuksena kaikki yliopistoon liittyvät viestit saapuvat tänne. Mikäli käytössäsi on jo toinen sähköposti ja usean laatikon käyttäminen tuntuu vaivalloiselta, voit käyttää jotain sähköpostiohjelmaa (Outlook, Thunderbird...) tai uudelleenohjata henkilökohtaiset sähköpostit toiseen sähköpostilaatikkoon Helpdeskin ohjeen mukaisesti. Suurten liitetiedostojen lähettämiseen käytössä on Funet FileSender.
VPN-portaali
Mahdollistaa yliopiston kotihakemistoon tallennettujen tiedostojen käyttämisen myös kotoa käsin sekä esimerkiksi monien normaalisti maksullisten verkkojulkaisujen lukemisen.
Helka
Palvelu, josta voi etsiä ja varata yliopiston kirjaston kirjoja sekä uusia lainojaan.
Yliopiston kirjasto
Yliopiston kirjaston kaikki palvelut on koottu tänne. Toimipisteiden aukioloajat sekä kirjat ja yliopiston lisenssillä saatavilla olevat verkkomateriaalit kattava aineistohaku.
HYY
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.
Unisport
Opiskelijahintaisia liikuntapalveluja Kumpulan kampuksella ja muualla.
Helpdesk
Helpdesk auttaa kaikissa yliopiston tietotekniikkaan liittyvissä ongelmissa. Helpdeskillä on myös erillinen ohje fukseille
YTHS
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa opiskelijahintaista tai jopa ilmaista terveydenhuoltoa opiskelijoille.
Nyyti
Opiskelijoiden henkistä hyvinvointia, terveyttä ja elämänhallintaa tukeva yhdistys. Tarjoaa apua elämän erilaisiin ongelmatilanteisiin.
Ainejärjestöt
Resonanssi
Fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Myös täällä materiaalia, joka on suunnattu erityisesti fukseille. Resonanssilla on myös tenttiarkisto, jossa on fysikaalisten tieteiden kurssien tenttejä.
Matlu
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisten opiskelijajärjestöjen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Jäseninä järjestöjä.
Limes
Limes ry on Helsingin yliopiston matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, fysikaalisten tieteiden, kemian, geologian ja maantieteen opiskelijoiden, eli siis koko Kumpulan kampuksen, ainejärjestö. Jäseninä opiskelijoita.
Synop
Meteorologian opiskelijoiden ainejärjestö.
Vasara
Geologian opiskelijoiden ainejärjestö.
TKO-äly
Tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Fuksiwikissä paljon sivuaineopiskelijoillekin hyödyllistä materiaalia. Lisäksi tärpistö sisältää jonkin verran esimerkiksi matematiikan tenttejä. Tärpistön käyttö vaatii kuitenkin TKO-älyn jäsenyyden.
Matrix
Matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö.
HYK
Kemian opiskelijoiden ainejärjestö.
Muita hyödyllisiä
VarjoCafe
Unicafé-ruokalistat kätevämmässä muodossa kuin virallisilla sivuilla.
Reittiopas
Etsii parhaan reitin kahden pääkaupunkiseudulla sijaitsevan paikan välillä. Toimii ensisijaisesti osoitteen perusteella, mutta tuntee monia paikkoja myös nimeltä, esimerkiksi Physicumin ja Uuden ylioppilastalon. Tarkennettu reittihaku antaa mahdollisuuden myös rajata kulkuvälineitä tai lipputyyppejä, asettaa välietappeja ja valita reittityyppi (nopein, lyhyin kävely, vähiten vaihtoja).
Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas
Reittiopas tarjoaa reittiehdotuksia myös pyöräilijöille ja kävelijöille.
HelMet
Kuin Helka mutta tavallisille kirjastoille. Toisin kuin yliopiston kirjastossa, lainan voi uusia nettipalvelussa vain kolmesti, minkä jälkeen se pitää viedä kirjastoon uusittavaksi.